Puteti redirectiona 2% din impozitul dat statului sau Puteti face Donatii

Fundatia Proful Online este o organizatie non profit care isi propune sa acorde ajutor gratuit cu tema pentru acasa la matematica tuturor elevilor si pentru a-si putea asigura cheluielile de functionare are nevoie de sprijinul dumneavoastra. Puteti alege sa redirectionati 2% din impozitul pe care il datorati si il platiti oricum statului, fara sa va coste nimic sau puteti face donatii in contul fundatiei:

Denumire entitate nonprofit: FUNDATIA PROFUL ONLINE

Cod de identificare fiscala a entitatii non-profit:
 33652060


Cont bancar (IBAN): RO 48 BTRL RONCRT0272371301

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean catre entitatea dorita de acesta!


Pasul 1

A. Daca aveti venituri doar din salariu descarcati de pe site-ul ANAF Formularul 230

B. Daca aveti salariul si alte venituri in afara salariului utilizati Formularul 200

Pasul 2

Completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS, in functie de situatia in care va aflati (A sau B). ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la dumneavoastra cu numarul de inregistrare primit la depunere de la administratia finantelor publice.

A. Pentru VENITURI DIN SALARIU - Formularul 230: completati cu datele de identificare (pct. I si III) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completeaza doar daca este cazul). Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea Formularului 230 o puteti gasiti AICI.

sau 

B. Pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI - Formularul 200,  se completeaza oricum oricum de catre persoane aflate in aceasta situatie, chiar daca nu se doreste redirectionarea a 2% din impozitul datorat statului. Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a Formularului 200 o gasiti AICI.

Important! Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat ..."

Pasul 3

Pana la data de 25 Mai a anului urmator celui de realizare a venitului, depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

Datele Fundatiei Proful Online de completare a formularelor

Denumire entitate nonprofit: FUNDATIA PROFUL ONLINE


Cod de identificare fiscala a entitatii non-profit:
33652060


Cont bancar (IBAN):
RO 48 BTRL RONCRT0272371301